Yeni başlayanlar için bas dersleri serisinde, hem yeni başlayanlara hem de bas gitara başlamayı düşünenler için hazırladığımız dersler bulunuyor. Dersleri sırasıyla çalışmanızı öneriyoruz. Böylelikle bir konuya hakim olmadan diğerine geçmemiş olursunuz ve bas üzerinde doğru bir teknik oturtmuş olursunuz.

1. 

İlk derste hem oturarak hem de ayakta bas gitarı nasıl çalmanız gerektiğini ve tutmanız gerektiğini gösteriyoruz.

2. 

Bas gitarı çalmaya başlamadan önce tellerinin akordunun yerinde olması gerekiyor. Akord ederken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve bilgisayar ve akıllı telefonlar ile kullanabileceğiniz akort aleti (tuner) programlarını bu derste bulabilirsiniz.

3. 

Basa hakim olabilmek için enstrümanın parçaları hakkında da bilgiye sahip olmanız gerekiyor. Bu derste bas gitarın parçalarını sizlere anlatıyoruz.

4. Bas Gitar Dersi: Bas klavyesi üzerinde notaları bulma

Basa yeni başlayanların yaptıkları en büyük yanlışlardan biri de notaların yerlerini bilmeden çalmaya başlamak oluyor. Bu derste klavye üzerinde notaları kolay bir şekilde nasıl bulabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

5. 

Sağ el tekniği bas gitarda oldukça önemli bir görev üstleniyor. Bu derste temel olarak sağ el tekniğinizi nasıl kullanmanız gerektiğini gösteriyoruz.

6. 

Genellikle el ile çalınıyor olsa da bazen farklı tonlar almak için ya da tercihen bas gitar pena ile çalınabiliyor. Bu videoda da pena ile bas gitarı nasıl çalabileceğinizi gösteriyoruz.

7. 

Sol el tekniği de basta sağ el kadar önemli. Bu dersin konusu sol elin klavye üzerinde yerleşimi nasıl olmalı ve klavye üzerinde notalara nasıl basılır.

8. 

Majör gam müzikteki en temel gam. Armoni kısmına da küçük bir giriş yapmak için bas gitar üzerinde majör gamı nasıl çalabileceğinizi bu derste gösteriyoruz.

9. 

Müzikte majörden sonra en çok kullanılan gamlardan biri de minör gamdır. Bu derste do minör gamının klavye üzerinde nasıl çalınabileceğini anlatıyoruz.

10. 

Kromatik gam, parça içinde süslemelerde ve akor geçişlerini bağlamak için kullanılabiliyor. Bu derste birkaç örnekle Do kromatik gamı nasıl kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

11. 

Bas gitarda hakimiyet kazanmak ve iyi bir tekniğe sahip olmak için parmak egzersizleri üzerine çalışılması gerekiyor. Bu derste bas için temel parmak egzersizlerini bulabilirsiniz. İlerleyen derslerde daha kapsamlı parmak egzersizlerine de yer veriyor olacağız.
[alert title="Bilgi Mesajı" icon="info-circle"] Merhabalar, Gitar Dersleri eklenmeye devam ettikçe web sitemize eklenecektir. Keyifli Çalışmalar. :) [/alert]