The Strokes, 2001 yılında “Is This It?” albümünü çıkardığında müzik yazarları hep bir ağızdan haykırdılar: “Rock kurtuldu.” Özetle The Strokes yeni bir şey sunmuyordu.

Sadece yönünü şaşırmış rock piyasasında garaj rock’a yeniden dikkat çekiyordu. Aslında The White Stripes iki kişi ile, gümbür gümbür davul ve yanan gitar ritimleri ile bu saf rock’ın öncülüğünü yaptı diyebiliriz. Özellikle 2001 yılında çıkardıkları üçüncü albümleri ‘White Blood Cells’ hem ticari, hem de müzikal anlamda çok başarılı oldu. Daha sonra The Hives, The Vines, Franz Ferdinand, The Von Bondies, Kings Of Leon, The Black Keys, Arctic Monkeys gibi gruplar bu yolda koşar adım ilerlediler.

Leo Fender’in 1950’de mükemmel hale getirdiği elektro gitar tasarımı ve seri üretimi, müziğin yol akışını değiştirdi. Kimisinin meraktan, kimisinin hava atmak için, kimisinin gerçekten müzisyen olmak sevdası uğruna eline aldığı elektro gitar birçok müzisyenin doğuşuna öncülük etti. Garage Rock ise 60’ların ortasında altın çağını yaşamış bir türdü. Garage Rock genellikle kısa, gürültülü ve cilasız  rock’n’roll şarkıları olarak özetlenebilir ve ismini yapılan kayıtların evlerin garajlarında yapılmasından almıştır. Dönem itibariyle garace rock,  punk öncesi, punk’ı öncülüğünü yapması bakımından müzik tarihinde önemli bir rol üstlenmiştir.

Sözü fazla uzatmadan müzik tarihinden sizler için seçtiğim 60-70’li dönemlere ait 10 garage rock şarkısıyla perdelerimizi açalım.

1- The Seeds – “Pushin Too Hard”

2- Electric Prunes – “I Had Too Much to Dream Last Night”

3- The Troggs – “Wild Thing

4- MC5 – “Kick Out the Jams”

5- The Kinks – “All Day and All of the Night”

6- 13th Floor Elevators – “You’re Gonna Miss Me”

7- The Sonics – “Have Love, Will Travel

8- The Stooges – “Search and Destroy” 

9- The Count Five – “Psychotic Reaction”

10- The Remains – “Why Do I Cry

[alert title="Bilgi Mesajı" icon="info-circle"] Merhabalar, En İyi 10 Garage Rock Şarkısı konusu alıntıdır, üzerinde düzenlemeler yapılmıştır. [/alert]