Eğer bu konu hakkında detaylı bir yardım arıyorsanız, dikkatinizi buraya verin. Sweep picking şüphesiz gitardaki en zor tekniklerden biridir. Sweep picking’de size yol gösterecek bazı adımlar:

1 İhtiyacınız olan şeyleri bir araya getirin. Size sabır, çalma isteği, iyi bir zamanlama duygusu ve güven lazım.

2 Tel geçişlerine ve kromatik gam kalıplarına çalışın. Tel sesini önleyecek bir şey yapın – temiz bir çalma tekniği geliştirmek için, tarzınız temiz olmalı.

3 Gitar tellerinizin aynı entonasyonda olduğundan emin olun.

4 Ellerinizi senkronize edin. Sweep çalışmaya ilk başladığınızda ellerinizin

tamamen senkronize olduğundan emin olmalısınız, eğer bunda zorlanıyorsanız kullandığınız gamları çalışın.

5 Aynı zamanda gitardan temiz ve kesinlikle harika bir ses alabilmek için

parmaklarınızı bükmeyi akılda tutun. Sweep’te temiz çalmak önemlidir ve neden sweep öğrendiğinizi anlamak insanların hoşuna gider.

6 Sweep öğrenmeden önce hammer-on’larınızı düzeltin.

7
Her şeyden arpej oluşturun. Daha çok

kullanıldıkları için akorlarla başlayın. İşte denemeniz için iki tane üçlü arpej örneği:

 [---------12h15p-----------------]E
 [------13--------13--------------]B
 [---14--------------14-----------]G

8 [---------12h15p12----------------]E
[------13-------------13-------------]B
[---12-------------------12----------]G

9 Resmi İnceleyiniz.

10 Ya da bunun gibi beş telli sweep ile başlayabilirsiniz:

[--------------12-----------------------]e

[-----------13----13--------------------]b

[--------12----------12-----------------]g

[-----14----------------14--------------]d

[--15----------------------15-----------]a

Daha zor sweep çalışmalarına (ör: Between the Buried and Me – Selkies) geçmeden önce lütfen gamları öğrenin.

Çeviri 
Melis Koşar

Yorum Gönder

  1. Resim olarak değilde kendiniz video çekerek atarsanız daha iyi olur,sweep tekniği diyip klasik gitar resimleri var bareli felan biraz komik duruyor,Öncelikle sağ el için boş vurarak tüm tellerde inp çıkmalardan başlamalısınız perdeleri kapatarak,bilgiler böyle hava kalmış düzeltmeniz gerek iyi günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Videolar yakın zamanda eklenecektir. Önerileri ve şikayetlerinizi not aldık.

      Teşekkür ederiz :)

      Sil
  2. Mehmet Güler26 Ekim 2015 22:19

    Resimlerle çok güzel bir anlatım olmuş teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Serdar Keskin28 Ekim 2015 16:06

    resimlerle anlatım güzel olmus yapamadığım bi olaydı ama şimdi daha iyi gibi sanki

    YanıtlaSil