Klasik Gitar Tavsiyeleri ve Fiyatları

Çoğu gitar öğrencisi muhtemelen gitar öğrenmek için ilk gitar seçimlerini klasik gitar olarak yapmışlardır. Çünkü Türkiye'de "gitara klasik gitar ile başlanır ve sonrasında akustik en son ise elektro gitar alınır" algısı vardır. Tamamen yanlıştır. Kesinlikle çalacağınız müziğin türüne göre gitar alınmalıdır. Tabi siz klasik gitar ile başlamak istediyseniz bu yazımızı ve önerilerimizi iyice okuyun ve fikir olarak benimseyin.

Gitar alırken mutlaka internette ve arkadaşlarınızdan fikirler edinin. Kafanıza en uygun olan gitar marka ve modelini seçin. Sonrasında ise satın alabileceğiniz firmaların fiyatlarını karşılaştırın, en uygun olanı satın alın. Biz size 5 klasik gitar önerisi yapacağız. Öncelikle unutmayın ki gitar alırken marka önemli değildir, önemli olan modellerdir. A markasının x349 modeli çok kaliteli olabilir ama sizin seçtiğiniz e319 modeli çok kötü bir gitar olabilir. Bundan dolayı markalar değil modelleri araştırın. Bunun dışında seçtiğiniz gitarı youtube gibi video platformların araştırın ve incelemelerini izleyin, böylelikle gitar hakkında detaylı fikir edinebilirsiniz.

Sizler için en ucuz ve kaliteli gitarları listeledik. Sıralamamız ucuzdan-pahalıya gidiyor.

Valencia CG160

Ucuz olması bir yana kalitesi ile ön planda olan Valencia CG160, bir çok yeni öğrencinin tercihi olmuştur. Tonu, kaliteli ve görünümü ile ideal bir gitar. Gitarın incelemesi MyDükkan tarafından yapılmış ve gayette hoş bir inceleme olmuş. Fiyat 170₺ olup, alınası bir gitar..

Barcelona LC3900C Cutaway 

Belki'de Türkiye'de en çok satılan klasik gitarlardan biri olsa gerek; Barcelona. Çaldıkça tonu oturan ve kaliteli bir gitar. Ne kadar kalitesiz bir gitar olarak konuşulsa da gözlemlerimiz doğrultusunda fiyatına göre iyi bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. Bu gitarın fiyatı ise 250₺. Bu gitarın profesyonel olarak incelenme videosu yok ama fikir edinmek için alttaki videoyu izleyebilirsiniz.

Cordoba CP110

Uzak doğuda öğrenciler için üretilmiş bu cordoba serisi tam size göre. Gitar öğrenmeye yeni başlayanlar için ayarlanan fonksiyonları sizin gitar öğrenim evrenizi kısaltacak. İnce sap ve kolay erişimler ile sizin için ideal bir gitar. Fiyatını sonuna kadar hak eden bu gitar set halinde sadece 460₺. Set içerisinde su geçirmeyen kılıf, yedek klasik gitar teli, sapa takmalı akort cihazı, tel sarma aparatı ve temizleme bezi.

Hohner HC-06

Hohner markasının HC-06 serisi gitar öğrenime başlayacak öğrenciler için alternatif bir gitar. Bu gitarı almadan önce mutlaka test etmenizi öneririz. Fiyatı ise 230₺. İşte aşağıda sizler için bir fikir oluşturabilecek Hohner HC-06 testi.

Cort AC-10

En çok beğendiğim gitarlardan biridir Cort AC-10. Cort gitarlarının ismini akustik gitarlarda çok kez telaffuz ettik. Fakat şimdi klasik gitarda kaliteli bir model ile karşımızda. Şimdi sizler için iki gitarın karşılaşmasından oluşan bir incelemeyi sunuyoruz. Cort AD880CE Elektro Akustik Gitar - Cort AC-10 Klasik Gitar'ın karşılaşması.. Bu gitarın fiyatı 360₺

Fender Esc105 Educational Series

En çok tavsiye edilen gitarlardan biri Fender'in ESC105 serisi. Fender'in gitarları zaten dünya çapında bir üne kavuşmuştur. Fender'in bu serisi fiyatının üstünde bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. Bu gitarın fiyatı ise sadece 350₺. İşte Fender Esc105 ses testi;

Yamaha C-40

Yamaha'ya göre ucuz bir gitar. Fiyatını yine sonuna kadar hakeden bir gitar. Japon bir gitar üreticis olan Yamaha Türkiye'de de oldukça popüler. Kalite konusunda yamaha ile tartışılmayacağı için direk size inceleme videosunu sunalım. Bu arada bu gitarın fiyatı 420₺'dir.

Cordoba c3m

Bu ismi ilk defa duyabilirsiniz. Türkiye'de pekte popüler olmayan bir gitar markası. Yeni başlayan öğrenciler için önerilebilecek bir gitar çünkü ince bir sapa sahip. Sizi pek yormayacaktır. 450₺ civarında bir fiyata sahip olan bu gitar alternatif bir gitar markası..

Yamaha c70

Yamaha'dan bir gitar modeli daha.. Öğrenci gitarı olan Avrupa'da en çok satılan gitarlardan biri olan Yamaha c70 sizler için en ideal gitar modelidir. Yine Türkçe bir inceleme ile gitartekniklerinin incelemesini sizlere sunuyoruz.

Evet arkadaşlar sizlere tam olarak 9 klasik gitar önerisi, incelemeleri ve fiyatlarını sunduk. Burada bulunan gitarları almak zorunda değilsiniz mutlaka başka ucuz ve kaliteli gitar modelleri vardır fakat burada bulunan gitarların istatistiksel verilere göre hazırlandığını unutmayın. İnternet ortamında verilen klasik gitar tavsiyelerinin sonucunda hazırlanmış bu liste size bir yol gösterebilir. Ayrıca markalarıda tanımış olursunuz.

Unutmadan! Gitar fiyatlarını sizlere sunduk ama bu fiyatların artması veya düşmesi gibi durumlar çok sık görüldüğü için lütfen güncel fiyat listelerine internetten bakınız..

Yorum Gönder

  1. emeklerinize sağlık çok bilgilendirici olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Oldukça faydalı bir yazı olmuş. Yeni alacakların bu yazıyı okumasını ve uygulamasını tavsiye ederim.

    YanıtlaSil