400 yıl kadar geçmişe gidersek gitarın popülerliğini görebiliriz. Zamanında en popüler gitar olan klasik gitarın büyük üstadları burada. Günümüzdeki gitaristlere yer verilmemiştir. Tüm gitaristler temsili ve gerçek fotoğrafları ile burada;

Giovanni Paolo Foscarini (1600-1647)

Tarihe kazılmış en büyük İtalyan gitar müziğinin bilinen örneklerinden biridir.

Gaspar Sanz (1640-1710)

Gaspar Sanz, besteci, gitarist ve rahiptir. Müzik alanında Salaman Üniversitesinde okudu ve profesör oldu. Bugüne kadar klasik gitar repertuarlarının en değerli örneklerini taşır. Barok dönemde gitar öğretici derslerini üç cilt halinde yazmıştır.

Robert de Visée (1658-1732)

De Visée Fransız krallarının, Louis XIV ve Louis XV mahkemede bir lutenist, gitarist, theorbo ve viol oyuncu oldu. O da ud, theorbo ve gitar çalmaktadır. Ayrıca şarkıları ve besteleri vardır. Gitar ile ilgili 2 kitap yazmıştır..

Antoine de Lhoyer (1768-1852)

Önemli bir askerdir. Modern kayıtları ve mükemmel gitar düetler ile müzik dünyasında gündeme gelmiştir.

Ferdinando Carulli (1770-1841)

Gitar öğrencileri için birçok gitar metod kitapları yazmıştır. Sayısız solo eseri vardır. 4O0'den fazla eseri vardır.

Fernando Sor (1778-1839)

En iyi gitar tekniklerine sahip, opera, orkestra, yaylı dörtlüsü, piyano, ses ve bale müzikleri ile ilgilenmiştir. Zamanında dünyanın en iyi gitaristi olarak görülmüştür.

Mauro Giuliani (1781-1829)

19. yüzyılın başlarında, Giuliani'nin konser turları Avrupa'nın her yerinde tanındı. Onun virtüözlüğü için her yerde tebrik edilesi ve gitar için yeni bir rol almış bulunuyordu. Giuliani, Rossini ve Beethoven'ı yakından takip ediyor ve Viyana'da en iyi konser müzisyenlerle birlikte çalışıyordu.

Matteo Carcassi (1792-1853)

Yine bir virtüöz gitaristi ileyiz. Paris'te hayatını geçiren Carcassi en çok konserleri ile Londra'da tanındı. En çok ilgi duyulan eserleri romantizm üzerine çalıştığı eserleriydi. Günümüzda hale eserleri kullanılmaktadır.

Napoléon Coste (1805-1883)

Hızlı bir şekilde yükselen Fransız virtüöz gitarist gitar öğretmek için bir çok modern yönteme başvurdu. İlk modern notalarla gitar müziği ve bestesi yazmıştır.

Johann Kaspar Mertz (1806-1856)

Gitarist ve besteci ünlü sanatçı sağ el tekniğini bulmuştur. Mertz gitar tekniği olarak çağdaş müzik yapan; Chopin, Mendelssohn, Schubert ve Schumann'nın romantik piyano stilleri izledi.

Francisco Tarrega (1852-1909)

Belki en çok tanınan gitaristlerden biridir. Gerçek bir virtüöz, 20. yüzyılın klasik gitar ve gitarın gelişimine büyük katılar sağlamıştır. 78 özgün esere sahiptir. Nokia'nın ünlü zil sesi aslında "Gran Vals" adlı eseri ile Francisco Tarrega'ya aittir.

Andrés Segovia (1893-1987)

Yakın tarihe doğru gelmeye başladık. Üstün performansları ve ünlü özgün sesi, tarzı ile hatırlanmaya mecbur biri. Tüm zamanların en büyük gitaristlerinden biri. Barok eserler ve kalıcı katkısı ile klasik eserleri oldu.

Narciso Yepes (1927-1997)

1964'de 10 dize gitar prömiyer icatları ve bilim adamı olması onun en büyük özelliklerinden biri. Çok sayıda 16. ve 16. yüzyıl eserlerini keşfetti. Berlin Filarmoni Orkestrası ile kendini gösterdi.

Julian Çipura (1933)

Yine dünyanın en büyük gitaristlerinden biri. 11 yaşında ilk enstrümanını aldı. Eğitmini Kraliyet Müzik Kolejinde tamamladı. Geniş kapsamlı bir repertuara sahiptir. Çipura, Malcom Arnold, Britten, Richard Rodney Bennett, Tippett ve Walton'u yakından takip ediyordu ve onlardan ilham almıştı..

John Williams (1941)

Avusturalyalı Williams, modern gitar repertuarının tanınmasını ile ünlü olmuştur. Tekniği neredeyse kusursuzdur. Rock, klasik ve caz alanlarında çeşitli eserler vermiştir.

Pepe Romero (1944)

Dünyaca ünlü gitarist Romero, olağanüstü teknikleri ve renkli müzikal yorumlarıyla ünlüdür. 50'dan fazla solo ve 30 albüm kaydetti. Rodrigo da dahil bir çok besteci ile özel olarak çalıştı. Popüler bir flamenko sanatçısıdır.

David Tanenbaum (1956)

16 konser yaptı ve John Adams, Astor Piazzolla, Steve Reich ve Michael Tippett tarafından müzik yaptı.. 1984 yılında Peter Maxwell Davies'in Sonata prömiyeri.

Craig Ogden

Dünyanın en iyi gitaristlerinden biri, Ogden kayıtları çok sayıda beğeni aldı. Bu ödülü almış genç gitarist 2004 yılında Manchester Kraliyet Müzik Northern College tarafından onurlandırıldı. O RNCM de Gitar Baş Öğretim Üyesi olmuştur.

Xuefei Yang (1977)

Pekin'de doğmuştur. Uluslararası bir kariyeri olan ilk Çinli gitaristtir. 14 yaşındayken Rodrigo Madrid onu ilk konserinde ağırlad. 1955 yılında John Williams onu için konservatuarı'nda en iyi öğrencileri arasında gösterdi ve gitar gösterimi sundu. O şimdi dünyanın en büyük gitaristi olarak görülüyor.

Miloš Karadaglic (1983)

Karadağ doğumlu Miloš Karadaglic, o zamana kadar dünyanın en karizmatik görüşe sahip kişilerindendi. Kariyeri sadece Rodrigo'nun Concierto de Aranjuez yeni kayıtları ile güçlenmek ile geçti..